{COMBAT DOGS.}
2013. november 24., vasárnap @ 11:40
Talán többen is hallottatok már Az éhezők viadala trilógiáról, amely nemcsak könyvformában, hanem a filmvásznon is rengeteg rajongóra talált. Katniss kalandjainak második része, a Futótűz a héten debütált a mozikban, és osztálytársainkkal együtt csapatunk több tagja is úgy döntött, hogy rögtön az éjféli premierre ellátogat.

Nem is mennénk bele részletesebben a film elemzésébe, inkább arra térnénk ki, hogy talán nem meglepő módon a film- és könyvsorozat rengeteg módon kapcsolódik az ODA versenyéhez, így aztán amellett hogy az éjszakai órákban remekül szórakoztunk, még értékes tapasztalatokat is gyűjthettünk a következő forduló megoldásához. Sokan ugyanis a történetben felépített társadalmat egy totális diktatúrához hasonlítják, sőt a film rendezője, Francis Lawrence szerint ami a Kapitóliumban és a körzetekben történik, az borzasztóbb, mint bármilyen diktatúra, amely az emberiség történelmében részre jött. Így Katniss megpróbáltatásain keresztül egy kicsit mi is belekóstolhattunk abba, milyen lenne egy ilyen rendszerben élni, és ezek után sokkal egyszerűbb volt azt is észrevenni, milyen előnyei vannak a demokráciának.

A Futótűz emellett egy kicsit a sztárok és a mögöttük működő média kapcsolatára is rámutatott, valamint nagyon erős példákat hozott arra, milyen mértékben képes minket befolyásolni a média és mennyi átverés és színjáték folyik a szemünk előtt. Ez pedig természetesen azért is volt fontos nekünk, mert a hétfőn leadott harmadik fordulóval még egyáltalán nem ért véget a játék. A legutolsó, negyedik körre két feladatot is kaptunk. S amíg  nagy izgalmak közepette várjuk az előző kör eredményeit, már beleástuk magunkat ezekbe a kihívásokba is. Elsősorban megpróbáljuk minél több platformon népszerűsíteni az általunk választott társadalmi ügyeket és hőseinket, s igyekszünk minden követ megmozgatni a siker érdekében. A második feladat pedig a Hackni című film alapján esszét írni a média befolyásoló szerepéről. Az ötletek már itt is gyűlnek, és természetesen ebben a Futótűz is segítségünkre volt.

Ha az érdeklődéseteket felkeltette Az éhezők viadala trilógia, ne habozzatok megnézni az első részt és ellátogatni a moziba megnézni az új filmet is!
© Layout by yours truly, with header-image effect by Chapters. 01 02 03