{COMBAT DOGS.}
2013. november 26., kedd @ 12:14
65 éve, 1948 november 26-án fogadták el Magyarországon a nők egyenjogúsításáról szóló törvényt. Furcsa belegondolni, hogy az, ami számunkra már magától értetődő és természetes, az nagyszüleink és dédszüleink idejében még csak egy szép álom volt.

Azóta viszont már a nők is teljes értékű tagjaivá váltak társadalmunknak, szavazhatnak, dolgozhatnak is. Így sokakban talán felmerülhetett a kérdés, miért létezik még mindig annyi feminista klub és szervezet, akik látszólag egy olyan célért küzdenek, amely a felszínről nézve már rég megvalósult. S bár természetesen nagyon jó az az ösvény, amelyen haladunk, közel sem állíthatjuk, hogy a nők helyzete mára tényleg teljesen optimalizálódott.

Magyarországon a nők helyzete világviszonylatban még mindig rendkívül pozitív, hiszen szerencsére az itthoni hölgyeknek már nem kell olyan nehézségekkel és hátrányos megkülönböztetéssel szembesülnie, mint az ázsiai és afrikai kontinens egyes országaiban élőknek. Ennek ellenére még mindig vannak olyan, sokak szemében talán apróságnak tűnő tényezők, amik miatt nem állíthatjuk, hogy mindenhol egyenlőség van.

Elég talán a munkaerőpiacot megvizsgálnunk, hiszen a legtöbb, még meglévő eltérés talán itt érhető tetten. A fizetési különbségekről nem is szólva, a statisztikák meglehetősen elkeserítőek, ha a vezető pozíciókban lévő nők arányát vizsgáljuk. S bár jogilag minden adott lenne ahhoz, hogy a nők ugyanolyan részben képviseltessék magukat a felső vezető rétegekben, valamiért még mindig sokkal többször találkozunk itt az erősebb nem képviselőivel.

Szerencsére ma már minden adott ahhoz, hogy a jövőben ezek az adatok is javuljanak és idővel tényleg nyugodt szívvel jelenthessük ki: megvalósult a férfi és nő közötti egyenjogúság. Addig is, a Combat Dogs csapat természetesen kiáll az ügy mellett, és ha máshol nem is, saját közösségünkben már elértük, hogy a lányok és fiúk szava ugyanannyit érjen.
© Layout by yours truly, with header-image effect by Chapters. 01 02 03